ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/09/2022 08:10

North Evia-Samos Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η φάση - 3.848 κάρτες για τους δικαιούχους

Θα διατεθούν στους δικαιούχους του προγράμματος North Evia-Samos Pass συνολικά 3.848 κάρτες οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου για διακοπές σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
North Evia-Samos Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η φάση - 3.848 κάρτες για τους δικαιούχους
North Evia-Samos Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η φάση - 3.848 κάρτες για τους δικαιούχους
Ανάγνωση:

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, στις 12μ. θα ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr για την 4η φάση του προγράμματος North Evia-Samos Pass και θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 10/10 εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα τα voucher. Θα διατεθούν στους δικαιούχους συνολικά 3.848 κάρτες οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα αφορούν 2.679 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 1.169 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο. Σημειώνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα της 4ης Φάσης (Οκτωβρίου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 31/10/2022 ενώ στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης, δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 2: Πότε «λήγουν» οι κάρτες για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Video Loading...

Ποιος θεωρείται «ωφελούμενος» του δικαιούχου;

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

  • τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και
  • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι επιλεγέντες ως:

  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
  • Δικαιούχοι - ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) στη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) ή στη Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας). Η περιοχή χρήσης (Σάμος ή Βόρεια Εύβοια) δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ