Μενού
  • Α-
  • Α+

Στήριξη του εισοδήματος για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που κινούνται με φυσικό αέριο, αποτελεί η απόφαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας να προχωρήσει σε γενναία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης Fisikon από 1,75 ευρώ στο 1,30 ευρώ ανά κιλό από την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου. Η ποσοστιαία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης κατά 25% από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές στους κόμβους αναφοράς, συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση κόστους καυσίμων της τάξης των 1.500 έως 2.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Μάχη της Ελλάδας για πλαφόν στην τιμή - Θρίλερ στην Ευρώπη πριν το Εκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας

Ο συνολικός στόλος οχημάτων ταξί που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο στη χώρα μας ανέρχεται σε 3.000. Με βάση αυτό, ο αριθμός των ωφελούμενων επαγγελματιών οδηγών φθάνει ή και ξεπερνά τους 5.000, δεδομένου ότι τουλάχιστον το 80% των ταξί εξυπηρετούν δύο βάρδιες. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων για τη μέγιστη στήριξη οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, απέναντι στο διεθνές ράλι τιμών στην ενέργεια.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, τα καύσιμα αποτελούν σημαντικό κομμάτι των λειτουργικών εξόδων και έτσι η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου συνιστά ουσιαστική ενίσχυση για το εισόδημά τους. Τα ταξί μάλιστα που κινούνται με φυσικό αέριο είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στις πόλεις, καθώς εκπέμπουν λιγότερους ρύπους έναντι αυτών που χρησιμοποιούν ντίζελ. Συγκεκριμένα, σε βάθος πενταετίας ένα ταξί που κινείται με φυσικό αέριο, παράγει έως και 6 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο σε σύγκριση με ένα ντιζελοκίνητο ταξί.