Μενού
  • Α-
  • Α+

Εγκρίθηκαν οι 73.968 αιτήσεις που έγιναν για το Power Pass και οι δικαιούχοι θα λάβουν τελικά τα χρήματα για το επίδομα του ρεύματος του Ιουνίου. Η επιπρόσθετη ενίσχυση για το ρεύμα αναμένεται να μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το πρωί, τα ποσά για το Power Pass θα πιστωθούν από το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε ακόμηΤαξί: Μειώθηκε κατά 25% η τιμή του φυσικού αερίου κίνησης

Σε αυτή τη φάση, η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται πια από τις τράπεζες να κάνουν την πληρωμή στους δικαιούχους. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» το μεσημέρι της Τρίτης. Τα ποσά, πάντως, θα είναι μικρότερα από την προηγούμενη φορά, καθώς πρόκειται μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου, σε αντίθεση με τη μεγάλη πρώτη πληρωμή που αφορούσε το διάστημα από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Το επίδομα ρεύματος θα είναι και πάλι από 18 έως 600 ευρώ. Μεσοσταθμιστικά, στον πρώτο γύρο τα ποσά κινήθηκαν από 100 έως 150 ευρώ. Τα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος ελήφθησαν και πάλι απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Γιατί καθυστέρησε η πληρωμή του Power Pass στους δικαιούχους 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, ένας από τους παρόχους φαίνεται πως δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του για να ενσωματωθούν αυτά στην πλατφόρμα. Πλέον, όμως, τα ποσά για το Power Pass έχουν αποδεσμευτεί. Όταν πλέον μπουν τα χρήματα, εάν δεν υπάρχει απευθείας ενημέρωση από την τράπεζα ούτε e-banking, μπαίνοντας στο vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, θα μπορούν οι δικαιούχοι να δουν πως, μόλις γίνει η πληρωμή, το μήνυμα θα αλλάξει σε «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την εντολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA