ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/09/2022 07:40

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αιτήσεις - Τι ισχύει για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Από τις έξι κατηγορίες δικαιούχων για την επιταγή ακρίβειας, οι τέσσερις δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση - Τα δεδομένα για όσους λαμβάνουν επίδομα παιδιού και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αιτήσεις - Τι ισχύει για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων πολιτών δεν θα χρειαστεί να καταθέσουν αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιταγή ακρίβειας, ενώ σε άλλες δύο θα πρέπει πρώτα να έχουν εγκριθεί άλλες αιτήσεις ώστε να μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 250 ευρώ που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα χρειαστεί να καταθέσουν αίτηση για την επιταγή, βρίσκονται οι 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: «Πράσινο φως» για 17.942 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο και 22.344 συμβασιούχων το 2023 - Αναλυτικά οι θέσεις

Επίσης οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ και οι 172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ. Τέλος δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, 100.000 μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες - στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας- που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Video Loading...

Αντίθετα αιτήσεις θα χρειαστούν από τους:

  • Δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • Δικαιούχους επιδόματος παιδιού

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αίτηση, ενώ στη δεύτερη θα πρέπει η αίτηση που έχει κατατεθεί να έχει εγκριθεί. Προηγείται η αίτηση και η έγκριση για να είναι δικαιούχοι. Αφορά 800.000 δικαιούχους επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ που θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50% αλλά και 225.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ