ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/09/2022 06:57

Καυσόξυλα - Πέλετ: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις

Με την τροπολογία μπαίνει όριο στο περιθώριο μικτού κέρδους στα καυσόξυλα και το πέλετ, καθώς δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους προ της 1ης Νοεμβρίου 2021

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καυσόξυλα - Πέλετ: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις
Καυσόξυλα (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η ανοδική πορεία στις τιμές τόσο στα καυσόξυλα όσο και άλλες στερεές καύσιμες ύλες για θέρμανση όπως το πέλετ, οδήγησαν την κυβέρνηση να θεσπίσει πλαφόν στο όριο κέρδους που μπορούν να έχουν όσοι τα εμπορεύονται, με σημείο αναφορά τον περασμένο Νοέμβριο. Ηδη χθες, Πέμπτη, κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή με τη ρύθμιση να αναφέρει πως από τη πώληση των συγκεκριμένων ειδών το περιθώριο μικτού κέρδους δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους προ της 1ης Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: Η φέτα πάει στα 15 ευρώ το κιλό - Ερχονται νέες ανατιμήσεις

Video Loading...

Την ίδια στιγμή, και έπειτα από καταγγελίες για αισχροκέρδεια, στην τροπολογία προβλέπεται διήμερη προθεσμία για τη δήλωση των αποθεμάτων. Η υποχρέωση αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια και καλούνται εντός προθεσμίας δυο ημερών να υποβάλλουν δήλωση με τα τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

  • καυσόξυλα παντός είδους
  • πέλετ
  • μπρικέτες
  • προσάναμμα
  • δαδί

Δείτε όλη την τροπολογία ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΕΛΕΤ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ