ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/10/2022 08:24

Επιδότηση 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα - Οι δικαιούχοι

Επιδότηση για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα βγαίνει τον Δεκέμβριο με το κράτος να επιδοτεί ένα ποσό της τάξης των 800-1000 ευρώ. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιδότηση 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα - Οι δικαιούχοι
Ηλιακός θερμοσίφωνας (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς. Πρόκειται για το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και το οποίο αναμένεται ενεργοποιηθεί έως το τέλος του 2022. Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχει ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022. Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Πετρέλαιο κίνησης: Αυξημένο από σήμερα, βάζει «φωτιά» και στα σούπερ μάρκετ

Video Loading...

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών πάνω στο οποίο θα «τρέξει» και αυτό για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020. Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ