Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις σόμπες πετρελαίου και ξύλου στρέφονται τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, υπάρχουν ακόμη και λίστες αναμονής για σόμπες, καθώς οι καταναλωτές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ακρίβειας για τη θέρμανση. Μάλιστα, αν κάποιος θέλει να αγοράσει τώρα κάποια σόμπα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 40 με 50 ημέρες ενώ οι κατασκευαστές δεν γνωρίζουν ακόμη το κόστος των υλικών, προκειμένου να κατασκευάσουν νέες συσκευές θέρμανσης.

Διαβάστε ακόμη: Αυξήσεις: «Εκτοξεύθηκαν» οι τιμές σε καφέ, ζάχαρη και γάλα

Ένας καταναλωτής για να αγοράσει μια απλή σόμπα θα πρέπει να καταβάλει περίπου 150 ευρώ ενώ το κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ, αν περιλαμβάνουν και φούρνο. Την ίδια ώρα, σε ρεπορτάζ της Washington Post, ένας 62χρονος Γερμανός από τη Βρέμη δηλώνει ότι τα καυσόξυλα είναι ο νέος χρυσός της εποχής μας. Κι αυτό γιατί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι ξυλόσομπες και οι φούρνοι που καίνε ξύλα έχουν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι τιμές στα ξύλα – συγκριτικά με πέρσι έχουν εκτοξευθεί – καθώς κατά την περίοδο 2021 – 2022 ένας τόνος δρυς σε τοπική μάνδρα κόστιζε 120 - 130 ευρώ ενώ φέτος αγγίζει τα 180 με 200 ευρώ συν το ΦΠΑ. Παράλληλα, οι διαθέσιμες ποσότητες από το Δασαρχείο δεν αρκούν λόγω σημαντικών ελλείψεων σε ξύλα, εξωθώντας τους κατοίκους να αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.