Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα στον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα στο MyThermansi για το φετινό επίδομα θέρμανσης που αφορά 1,3 εκατ. νοικοκυριά. Μέχρι το τέλος του μήνα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ που θα καθορίζει όρους και ημερομηνίες για τους δικαιούχους του επιδόματος. Ωστόσο είναι ήδη γνωστό το χρονοδιάγραμμα τόσο των αιτήσεων όσο και των πληρωμών.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Μειωμένα τα τιμολόγια των παρόχων για το Νοέμβριο – Οι τιμές ανά κιλοβατώρα

Σε ό,τι έχει να κάνει με εκείνους που θα κάνουν πρώτη φορά αίτηση φέτος θα έχουν δυνατότητα να τις υποβάλουν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Σε εκείνους γη πρώτη πληρωμή θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου. Αντίθετα, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι περυσινοί δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και στις στη συνέχεια, στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλο το επίδομα, ανεξάρτητα από το ποσό που έχουν δηλώσει φέτος.

«Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης» είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας σε σχέση με το επίδομα πως «αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος»

Οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και τα ποσά που δικαιούνται

1. Οσοι πήραν πέρσι το επίδομα για πετρέλαιο

  • Θα λάβουν 100-800€
  • Εισοδηματικά κριτήρια: 16.000€ άγαμος, 24.000€ έγγαμος

2. Οσοι πήραν επίδομα για φυσικό αέριο αλλά «γυρίσουν» στο πετρέλαιο

  • Θα λάβουν 200-1600€
  • Εισοδηματικά κριτήρια: 16.000€ άγαμος, 24.000€ έγγαμος

3. Νέοι δικαιούχοι επιδόματος

  • Θα λάβουν 200€-1.800€
  • Εισοδηματικά κριτήρια: 14.000€ άγαμος, 20.000 έγγαμος
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA