Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ακρίβεια καλπάζει και η τιμή της βενζίνης διαρκώς ανεβαίνει. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα οι οδηγοί να υπολογίζουν πλέον το κάθε χιλιόμετρο και να βάζουν καύσιμα μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Η τιμή είναι πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη ενώ σε νησί ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη: «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή: 160.000 νέοι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει το «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το MEGA, η μέση τιμή στην απλή 95αρα κυμαίνεται στα 2,115 ευρώ. Στην Αττική μάλιστα έφτασε να πωλείται ακόμη 2,349 ευρώ. Η πιο ακριβή τιμή καταγράφεται στην Κίμωλο, που ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ και φτάνει τα 2,52 ευρώ. Επίσης με το χειμώνα να είναι μπροστά μας και το εισόδημα να μην φτάνει για να γεμίσει ο λέβητας του πετρελαίου θέρμανσης, πολλοί επιλέγουν να ζεσταθούν βάζοντας μικρότερες ποσότητες. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, η αγορά στο πετρέλαιο κινείται κυρίως λόγω των επιδοτήσεων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση των επαγγελματιών οδηγών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.