Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, μιας νέας επιταγής ακρίβειας, σε δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, σε όλους όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισοδήματος αλλά και τους ευάλωτους συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος. Η συγκεκριμένη παροχή αποτελούν μέρος του «κοινωνικού πακέτου» στο οποίο είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Ολες οι αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Αυξήσεις σε συντάξεις και μειώσεις εισφορών

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, οι δικαιούχοι της παροχής θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως προβλέπονται οι όροι για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς ευάλωτους συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού που θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. Ειδικά για τον επόμενο μήνα, η τακτική καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ καθώς και η καταβολή του επιδόματος γέννησης, του επιδόματος αναδοχής και του επιδόματος ομογενών θα πραγματοποιηθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου (και όχι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA