Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές έρχονται στο καλάθι του νοικοκυριού καθώς εκτός από τις προσθήκες των προϊόντων ειδικής διατροφής, που θα ενσωματωθούν στις 30 Νοεμβρίου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και το «εορταστικό καλάθι» εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα μια εικόνα για τα προϊόντα που αναμένεται να περιλαμβάνονται, έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Θα υπάρξει και ένα εορταστικό καλάθι με αυτά που αγοράζει το κάθε νοικοκυριό κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών, θα έχει τα αγαθά που αγοράζουμε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση σε δικαιούχους και ποσά - Πότε κλείνουν οι αιτήσεις

Αναλύοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα από το μέτρο, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε επίσης πως έχει δουλέψει ο ανταγωνισμός. «Η μείωση των τιμών είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού. Λειτουργεί ο ανταγωνισμός και στα επώνυμα προϊόντα. Διότι επειδή χάνουν κομμάτι της αγοράς στις ιδιωτικές ετικέτες μπαίνουν και αυτά μειώνουν τις τιμές. Γι’ αυτό αν δείτε το ποσοστό μέσα στον e-καταναλωτή, θα δείτε ότι το ποσοστό περίπου αλλάζει εβδομαδιαία και έχουμε 50% επώνυμα και 50% ιδιωτική» ανέφερε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από 30 του Νοεμβρίου θα υπάρχουν και είδη για τους συμπολίτες μας που έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες, δηλαδή τους διαβητικούς και άλλους συμπολίτες που πρέπει να αγοράσουν ορισμένα προϊόντα.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για food pass»

Σε σχεση με την ακρίβεια λόγω της ενεργειακής κρίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει σταθεί στηρίζοντας και καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των αυξήσεων και με άλλα, έρχονται και τα 250 ευρώ μέχρι τις 20 του μηνός, στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Για το food pass είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε συζήτηση. «Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσονται όλα τα υπόλοιπα προγράμματα» σημείωσε και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή  ό, τι υπάρχει στον δημοσιονομικό χώρο διατίθεται στα νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αυτά τα οποία έχουν ανακοινωθεί, αυτά θα τρέξουν».