Στο 94,7% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 5η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης (30/11/2022 -06/12/2022), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα
- στα 192, ποσοστό 23,5%, η τιμή μειώθηκε με τη μεσοσταθμική μείωση ανά προϊόν να διαμορφώνεται στο -25,8%,
- στα 581, ποσοστό 71,2%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
- και μόλις σε 43, ποσοστό 5,2%, η τιμή αυξήθηκε οριακά στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση - 9,65% στην αλυσίδα «My Market».
Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο επισυναπτόμενο γράφημα.

Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link:
https://e-katanalotis.gov.gr/
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.