Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καταιγίδα» ανατιμήσεων στα τρόφιμα αναμένεται με το «καλημέρα» αναμένεται να μπει το 2023, καθώς οι τιμοκατάλογοι που φτάνουν στο λιανεμπόριο από τους προμηθευτές δείχνουν αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα ήδη από τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, ακριβότερο από πέρυσι αναμένεται να είναι και το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμα: Καλάθι νοικοκυριού: Ποια προϊόντα επέλεξαν τα σούπερ μάρκετ - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά λίστα

Σύμφωνα με το Open, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά νέα μέτρα στήριξης προς τους πολίτες. Απρόβλεπτος παράγων όμως είναι και η τιμή του φυσικού αερίου. Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων πάντως θα είναι ακριβότερο από πέρυσι, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει στόχο να συγκρατήσει την αύξηση των τιμών, αλλά δεν μπορεί να τις μειώσει στο επίπεδο της περασμένης χρονιάς. Παράλληλα, μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών για τα κέρδη και τα επιτόκια δανεισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA