Μενού
epidoma
Επιδόματα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπαράζ πληρωμών σε επιδόματα, παροχές και έκτακτες επιδοτήσεις αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν μεταξύ άλλων η επιταγή ακρίβειας και η έκτακτη οικονομική παροχή στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, το επίδομα θέρμανσης και φυσικά το Δώρο Χριστουγέννων σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα καθώς και επιδοτούμενους ανέργους. Παράλληλα, θα καταβληθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, τόσο οι συντάξεις του Ιανουαρίου όσο και τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αρχίζουν οι προπληρωμές του Δώρου Χριστουγέννων σε δικαιούχους

Από σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ξεκινά η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους τους επιδόματος γονικής αδείας. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας

Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει καταβληθεί σε 1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχους η έκτακτη οικονομική βοήθεια για τις γιορτινές ημέρες, ύψους 250 ευρώ. Επίσης το ίδιο ποσο θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και άτομα με αναπηρία.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα έχουν μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού και το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Εξάλλου, και η τακτική καταβολή όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου αντί να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου.

Οικογένεια με 1 παιδί

Ετ. Εισόδημα Έκτακτο βοήθημα

  • Έως 10.500  - € 105 €
  • 10.501 - 17.500 € 63 €
  • 17.501 - 26.250 € 42 €

Οικογένεια με 2 παιδιά

Ετ. Εισόδημα Έκτακτο βοήθημα

  • Έως 12.000  - € 210 €
  • 12.001 - 20.000 € 126 €
  • 20.000 - 30.000 € 84 €

Οικογένεια με 3 παιδιά

Ετ. Εισόδημα Έκτακτο βοήθημα

  • Έως 13.500 € - 420 €
  • 13.501 € - 22.500 € 252 €
  • 22.500 € - 33.750 € 168 €

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι μη επιδοτούμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, υπολογίζονται σε περίπου 100.000.

Συντάξεις Ιανουαρίου

Νωρίτερα, θα καταβληθούν και οι συντάξεις του Ιανουαρίου καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι πληρωμές σε όλους τους συνταξιούχους θα γίνουν από τις 21 ως και τις 23 Δεκεμβρίου.

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την κατάθεση να γίνεται το απόγευμα Τρίτης.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Ως τις 21 Δεκεμβρίου, θα έχουν λάβει το Δώρο Χριστουγέννων, τον 13ο μισθό οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό καθώς και η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Σύμφωνα με την ΚΕΠΕΑ το Δώρο υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης

Οσοι έβαλαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και είναι δικαιούχοι του επιδόματος, τότε από και τις 21 Δεκεμβρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Οσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους αυξάνεται. Την ίδια ώρα όμως διευρύνεται και ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA