Μενού
benzini
Βενζίνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η πτώση στις τιμές των υγρών καυσίμων παγκοσμίως φαίνεται πως θα φανεί και στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στην τιμή της βενζίνης. Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ενωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ να έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται σήμερα στην Αθήνα στα 1,131 ευρώ το λίτρο.

«Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα απ' ότι το καλοκαίρι», εκτίμησε ενώ συνέστησε πως «Οι πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο».

Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο. Τα πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο, είπε και υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 31/12. «Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών», είπε.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA