Μενού
trapeza
Τράπεζα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εν aνεμονή της νέας συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας και με τις κινήσεις που καλούνται να κάνουν για τη στήριξη των δανειοληπτών από τις αυξήσεις των επιτοκίων, έρχονται μειώσεις στις προμήθειες σε μια σειρά από συναλλαγές. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες οι μεγάλες τράπεζες θα προχωρήσουν σε «ψαλίδι» στα χρήματα που λαμβάνουν ως προμήθεια.

Αρχικά, μέσα από την εφαρμογή IRIS θα μπορούν να γίνονται εμβάσματα ως και 500 ευρώ είτε με μηδενική προμήθεια είτε με χρέωση λίγων λεπτών, με το πρώτο σενάριο -εκείνο της δωρεάν συναλλαγής- να προκρίνεται. Παράλληλα αυτές οι συναλλαγές θα γίνονται δίχως τη χρήση IBAN αλλά μόνο με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, με την προϋπόθεση πως αποστολές και λήπτης έχουν εγκαταστημένη την εφαρμογή.

Παράλληλα, θα υπάρξει «κούρεμα» στα εμβάσματα σε τράπεζες εκτός ευρωζώνης, αλλά και στις αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών που τώρα φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 2 ευρώ. Μείωση θα υπάρξει και στα χρήματα που κρατούν οι τράπεζες για τις πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ.

Στο πλάνο προβλέπεται μείωση της συνδρομής στις πιστωτικές κάρτες, αλλά και στο κόστος επανέκδοσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, που είτε έχουν λήξει είτε έχουν κλαπεί ή χαθεί. Τέλος, όπως αναφέρθηκε, στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση ακόμη και στο 50% στα έξοδα των φακέλων στα δάνεια.