Οι τράπεζες μη έχοντας άλλη λύση φαίνεται να προσπαθούν τόσο όσο, και βλέπουμε. Για την ακρίβεια ο στόχος είναι να τα βρουν με την κυβέρνηση μέσω της ανόδου των επιτοκίων καταθέσεων και της μείωσης των προμηθειών. Το πιο ακριβό κομμάτι ασφαλώς είναι οι τόκοι των καταθέσεων.
Το μείγμα των καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είναι 20% καταθέσεις προθεσμίας και 80% ταμιευτήριο. Άρα λοιπόν όλη ενέργεια προωθείται στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων και -όπως εξηγούν κάποιοι τραπεζίτες που είναι πιο χαλαροί από τους άλλους- κάνουν το σταυρό τους μην και τους αλλάξει το μείγμα και ξεφύγει το budget.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Insider.gr
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.