Μενού
benzini - venzini
Πρατήριο καυσίμων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι όσοι οδηγοί «γέμισαν» τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα έξω από τις μεγάλες μητροπόλεις της χώρας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι οδηγοί θα παρατήρησαν μία μικρή, αλλά σχετικά τσιμπημένη για τα δεδομένα αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης, καθώς στην Αττική πήγε από το 1,73 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 18 Δεκεμβρίου στο 1,78 ευρώ ανά λίτρο σήμερα.

Αντίστοιχες αυξήσεις θα παρατήρησαν και οι οδηγοί, που αποφάσισαν να ταξιδέψουν για τις διακοπές τους στις Κυκλάδες, όπου η τιμή της αμόλυβδης πήγε από 1,96 ευρώ ανά λίτρο που ήταν στις 18 Δεκεμβρίου στα 2 ευρώ σήμερα. Οι τιμές - «ασανσέρ» που προέκυψαν στη βενζίνη συνιστούν αποτέλεσμα της γενικότερης αύξησης, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, στα διεθνή καύσιμα. Πιο συγκεκριμένα, το πετρέλαιο, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου είχε 80 δολάρια το βαρέλι μπρετ, σήμερα έχει 85 δολάρια, γεγονός που προκαλεί τριγμούς στην αγορά.

Αυξήσεις και στα τρόφιμα με το νέο έτος

Την ίδια ώρα τα νέα από τις μειώσεις των τροφίμων δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, με το νέο έτος αναμένονται νέες ανατιμήσεις, ακόμη και σε βασικά είδη τροφίμων, γεγονός που θα γίνει «ορατό» και στις τσέπες των νοικοκυριών. Οι νέες ανατιμήσεις γίνονται, μάλιστα, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις - ήδη - υψηλές τιμές σε είδη κατανάλωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται οι ανατιμήσεις αναμένεται να «χτυπήσουν» τις παιδικές τροφές και τα απορρυπαντικά, οι τιμές των οποίων θα «σκαρφαλώσουν» κατά 30%, τα ζυμαρικά και τις σάλτσες, τα οποία θα ανέβουν έως 29%, τις μπάρες δημητριακών έως 19%, τα τυριά και τις φρυγανιές έως 16%, το ελαιόλαδο έως 14%, ενώ στη σχετική «εξίσωση» θα ενταχθούν τα γιαούρτια με 7,5% και τα φασόλια έως 7%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA