Μενού
reyma-fysikoaerio
Ρεύμα, φυσικό αέριο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 12:30, με αντικείμενο την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, «φουντώνουν» τα σενάρια για τις νέες παρεμβάσεις και τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha το αποθεματικό, ο «κουμπαράς» που έχει δημιουργηθεί είναι ύψους 1 δισ. ευρώ με το συγκεκριμένο ποσό να προκύπτει από την υπέρβαση των εσόδων καθώς και από το περίσσευμα από την επιδότηση του ρεύματος. Με βάση τον συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο οι επιτελείς φέρονται να εξετάζουν μια σειρά από παρεμβάσεις αλλά και φοροελαφρύνσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν από τις εκλογές που θα γίνουν την Ανοιξη.

Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ του σταθμού εξετάζεται αρχικά η χορήγηση και φέτος της επιταγής ακρίβειας το Πάσχα, όπως έγινε και έναν χρόνο πριν. Στις σκέψεις βρίσκεται η παράταση του market pass που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, μέχρι και το Φθινόπωρο, όπως και η παράταση της επιδότησης ρεύματος για όσο χρειαστεί. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιδότησης εισφορών ως αντίβαρο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες.

Από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις φοροελαφρύνσεις, εξετάζονται τρεις άξονες και συγκεκριμένα

  • Μείωση τέλους επιτηδεύματος
  • Μείωση προκαταβολής φόρου
  • Νέα ευκαιρία για 120 δόσεις με «κούρεμα» προσαυξήσεων