Μενού
syntaxeis
Συντάξεις | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με ανάρτησή του στα social media ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρεται στο νέο μέτρο με το οποίο προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης από το Κράτος στον συνταξιούχο που περιμένει την απονομή της επικουρικής σύνταξής του. «Με σχέδιο προβλέπεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για επικουρική σύνταξη μέχρι τον Ιούνιο 2022 και έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους, θα λάβουν 100 Euro για κάθε μήνα καθυστέρησης, μέχρι τις 15 Μαρτίου ενώ επισπεύδεται η έκδοσή τους με διαδικασίες fast track», επισημαίνει σχετικά στην ανάρτησή του.

Το μέτρο αφορά 80.000 δικαιούχους επικουρικής, που μπορεί να περιμένουν για την απόδοση της σύνταξης τους ακόμα και από το 2016. Από αυτούς υπολογίζεται ότι οι μισοί θα λάβουν τη σύνταξη τους το έως το τέλος Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι θα λάβουν έως τις 15 Μαρτίου, 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης.

H κυβέρνηση ετοιμάζει αναδρομικά σε τέσσερις ετήσιες δόσεις για όλους ξεκινώντας από το 2024 , για 1.300.000 συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και τους οποίους απέκλεισε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το MEGA, η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση «πολιτικής λύσης» για την απόδοση των αναδρομικών σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως «διέταξε» η απόφαση του ΣτΕ.