Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών», με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για ένταξη στην αγορά εργασίας, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ.
Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όπως διευκρινίζει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς TAXISnet, μέσω:
- α) της πλατφόρμας e-Services της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr
- β) gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.
Τα βήματα:
- Η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση και προσδιορίζει τα προσόντα της θέσης.
- Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.
- Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.
- Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/programmata-apasholisis-hrimatodotoumena-apo-to-tamio-anakampsis.
- Η Μαρίνα Βερνίκου έκανε βουτιά στην Ηρακλειά και «ανακάλυψε» αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου
- «Χάνιμπαλ ο κανίβαλος»: Ο serial killer που πέρασε σχεδόν 50 χρόνια στην απομόνωση αν βγει θα σκοτώσει ξανά
- Δημοσιογράφος «τα πήρε» με τη Βούλτεψη: «Μας προσβάλλετε - Δεν θα μου κάνουν μάθημα οι Τσιπραίοι»
- «Να σου ρίξει κι άλλο βιτριόλι, καλά σου έκανε» – Η Ιωάννα Παλιοσπύρου απαντά στο φρικτό μήνυμα που δέχτηκε στα social
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.