Μενού
xrimata-epidoma
Χρηματα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Βροχή» έπεσαν οι αιτήσεις για το Market Pass από τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr. Οπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μέχρι και τις 9 το πρωί οι αιτήσεις από τους δικαιούχους είχαν ξεπεράσει τις 50.000. Διευκρίνισε επίσης πως: «αιτήσεις θα γίνονται έως τις 15 Μαρτίου. Ανάλογα με το πότε θα γίνει η αίτηση, θα γίνει και η πληρωμή του βοηθήματος. Είναι γνωστό πότε θα γίνουν οι πληρωμές, ανάλογα με το αν μιλάμε για IBAN ή άυλη κάρτα: δύο πληρωμές σε IBAN στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου για δύο τρίμηνα, ενώ στις 3 του κάθε μήνα, θα γίνεται η πληρωμή στην ψηφιακή κάρτα».

«Τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ασχέτως εάν δαπανηθούν . Αν πιστωθούν σε άυλη κάρτα, στις 3 του μήνα πιστώνεται το ποσό του βοηθήματος που αναλογεί, το οποίο πρέπει να δαπανηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023. Τα χρήματα αυτά, που θα πιστωθούν στην ψηφιακή κάρτα μέσω του κινητού, μπορούν να δαπανηθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων», είπε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες πολιτών για λάθη σε στοιχεία που εμφανίζονται στην πλατφόρμα ή για αποκλεισμό τους από το επίδομα καθώς τέκνα τους εμφανίζονται φορολογικά ως φιλοξενούμενα στο νοικοκυριό, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «για τους φιλοξενούμενους, ισχύει ότι έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση» και προσέθεσε «Για όποια λάθη εντοπίζουν οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ και να κάνουν ενημέρωση των στοιχείων τους και ακολούθως να κάνουν νέα αίτηση. Διορθώσεις μπορεί να γίνουν έως τις 2 Μαΐου, σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να γίνει αλλαγή εκ των υστέρων του τρόπου που θέλουν να λάβουν το βοήθημα, δηλαδή σε κάρτα ή μέσω IBAN».

Συμπλήρωσε ότι «το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτει το 85% του πληθυσμού. Να δεχθούμε ότι σε ένα τέτοιο μέτρο, δεν πρέπει να καλύπτεται το 100% του πληθυσμού, καθώς το 15% που έχει μεγαλύτερο εισόδημα, δεν χρειάζεται το βοήθημα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Κανένα μέτρο δεν διεκδικεί την τελειότητα. Δεν είναι η πλήρης λύση τα μέτρα που έχουμε λάβει ως Κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος απαιτεί άμεσα λύσεις. Είναι πράξεις που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά, με βάση και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.