Σε εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και λίγες ώρες το «Καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει συγκεκριμένα νηστίσιμα είδη και αποτελεί ουσιαστικά μία προσθήκη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για τις ημέρες της Σαρακοστής, μέχρι και το Πάσχα. Σε αυτό το πλαίσιο η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν τη Βαρβάκειο Αγορά κάνοντας αυτοψία στα προϊόντα που πωλούνται από τα ιχθυοπωλεία.
«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Πού κινούνται οι τιμές στα Σαρακοστιανά
Σχετικά με τις τιμές, ανακοινώθηκε ότι οι κόκκινες γαρίδες θα πωλούνται 12-14 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια 9-12 ευρώ το κιλό, τα μικρά θράψαλα 5-6 ευρώ, οι σουπιές 10-13 ευρώ και η τσιπούρα 5,98 ευρώ το κιλό.
«Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξ αρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βασίλης Σίμος, εξηγώντας έτσι την απουσία του χταποδιού απότη λίστα με τα προϊόντα του καλαθιού.
- Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Ήταν ένα βραχυκύκλωμα η αρχή της καταστροφής; Τι αποκαλύπτει το σημείο «μηδέν»
- Χυδαίες απειλές σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από οπαδούς του Κασιδιάρη: Στο στόχαστρο ο Γλαβίνας
- «Ξάφρισαν» τον βυθό στη Σκόπελο: Σπείρα Ιταλών μάζεψε κόκκινα κοράλλια αξίας 800.000 ευρώ
- «Θα το πω να το γνωρίζει ο κόσμος»: Αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί τι συνέβη με τη δημοσιογράφο του OPEN
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.