Μενού
staikoyras
Χρήστος Σταϊκούρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για «γενναία» αλλά και «ρεαλιστική» αύξηση του κατώτατου μισθού που είναι «εφικτή εξαιτίας της πορείας της οικονομίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Μιλάμε για πάνω από 10 δις… Δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις…» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί του Σαββάτου (25/2), ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε νέα μέτρα. Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις και από τις προβλέψεις. Ναι, δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος. Ναι, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου επεστράφη στην ελληνική κοινωνία. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος. Γιατί πάμε πολύ καλύτερα, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο» σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, τόνισε: «Είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός».