Η Moody's διατηρεί θετικό το outlook για τον τραπεζικό κλάδο της Ελλάδας το 2023, σύμφωνα με σχετική έκθεση του οίκου αξιολόγησης την Τετάρτη. Οι αναλυτές της Moody's υποστηρίζουν πως για τη διετία 2023-2024 αναμένονται ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες και συνεχιζόμενη ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη.
«Οι τράπεζες έχουν μειώσει σημαντικά τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) τους τα τελευταία χρόνια, με την ποιότητα των δανείων να αναμένεται να σταθεροποιηθεί παρά τις δυσκολίες των ευάλωτων πελατών στο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων» που έχουν προκληθεί από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.
Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.