Μενού
petrelaio-thermansis
Πετρέλαιο θέρμανσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η σεζόν του επιδόματος θέρμανσης, καθώς σήμερα λήγει η κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των καυσίμων, λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οπως είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, η κρατική επιδότηση ήταν 25 λεπτά στο λίτρο και ξεκίνησε να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου 2022. Μειώθηκε σε 15 λεπτά, και από 1/1/2023 υπήρξε αύξηση 10 λεπτών.

Από αύριο στην αντλία μπαίνει μια επιπλέον αύξηση της τάξης των 15 λεπτών, άρα τελειώνει η επιπρόσθετη επιδότηση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, παραμένει σε ισχύ και για τον Απρίλιο.

Πλέον, από αύριο (1/4) όποιος θέλει να βάλει πετρέλαιο, θα το αγοράσει προς 1,30€ το λίτρο, την ώρα που όταν ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη η επιδότηση, η τιμή που πλήρωνε ο καταναλωτής στην αντλία, έφτανε στο 1,40€.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, έχει πάρει ήδη την... ανηφόρα κι έχει φτάσει την μέση τιμή 1,91€ ανά λίτρο. Ο κ. Ασμάτογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τιμή δεν θα φτάσει τα 2€ ανά λίτρο. Στην Ευρώπη η μέση τιμή είναι στο 1,71€ καθώς πολλά κράτη μείωσαν σημαντικά τον ΕΦΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA