Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την έκθεση της Κομισιόν και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση πριν η διάλυση της Βουλής προκύπτει πως για τα επόμενα δύο χρόνια μπαίνει στον «πάγο» κάθε συζήτηση για την αύξηση των κατώτατων αμοιβών μέσα από τριετίες. 

Η Κοµισιόν στις εαρινές προβλέψεις της για την Ελλάδα δεν «βλέπει» άµεση αποκλιµάκωση της ανεργίας. Στον αντίποδα, προβλέπει αργή µείωση, µόλις στο 11,8% έως το 2024.

Ακόµη πιο συντηρητική είναι η πρόβλεψη του Προγράµµατος Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κοµισιόν, καθώς παρέπεµπε το «ξεπάγωµα» των τριετιών στους κατώτατους µισθούς του ιδιωτικού τοµέα, στο ακόµη πιο µακρινό 2027.

Οι τριετίες και η ανεργία

Αλλά και στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους η εκτίμηση του οικονοµικού επιτελείου για το ποσοστό της ανεργίας το 2023 είναι ότι θα διαµορφωθεί στο 12,7%. Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες είναι το ποσοστό της ανεργίας µεσοσταθµικά σε ετήσια βάση να πέσει κάτω από 10%.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, ακόµη κι αν «ξεπαγώσουν» οι τριετίες, οι αυξήσεις 10% ανά τριετία θα αρχίσουν να μετρούν από εκείνη τη χρονική περίοδο και όχι αναδροµικά από το 2012 που «πάγωσαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA