Μενού
toyristes - peiraias
Τουρίστες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκπνέει σήμερα Δευτέρα (05/06) η προθεσμία για τις αιτήσεις δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet και η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα.

Το ενδιαφέρον των πολιτών παραμένει σημαντικό, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 155.000 και αφορούν σε 300.000 επιταγές. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Οι περιοχές που αφορά

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων ορίζεται για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

α) των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις.

β) της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης - Αγ. Άννας του νομού Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ενσωματώνει, μια συγκεκριμένη οικονομική αξία για τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και μια συγκεκριμένη οικονομική αξία για τη συσχετιζόμενη με τη διαμονή στα συγκεκριμένα καταλύματα ακτοπλοϊκή μετάβαση - επιστροφή.

Σκοπός της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού είναι η ανταλλαγή της μέσω της ηλεκτρονικής ενεργοποίησής της στην πρώτη περίπτωση με υπηρεσίες διαμονής και στη δεύτερη με υπηρεσίες ακτοπλοϊκής μετακίνησης προς τους δικαιούχους - ωφελουμένους από τους παρόχους του προγράμματος.

Κοινωνικός τουρισμός: Οι προβλέψεις για τους περσινούς δικαιούχους

Σημειώνεται πως όσοι είχαν λάβει vouchers από το περσινό πρόγραμμα, αλλά δεν έχουν κάνει χρήση τους, μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όσοι δεν εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να ενεργοποιήσουν το voucher,  δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025. 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.