Αλλαγές στις κρατήσεις των συνταξιούχων που εργάζονται ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, η κράτηση ύψους 30% στη σύνταξη δεν είναι δίκαιη και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, ενώ σχολίασε πως δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που εργάζεται.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για να γίνεται κράτηση στις συντάξεις ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης του εκάστοτε συνταξιούχου.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
«Επιταχύναμε τις διαδικασίες εκταμίευσης των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ρόδος: «Δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας»
Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. «Η εντολή είναι η Επιθεώρηση Εργασίας να είναι παντού και να ενταθούν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.