Μενού
Άγιος Βαλεντίνος
Μπαλόνια σε κατάστημα για τον Άγιο Βαλεντίνο | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Για πολλούς ο Άγιος Βαλεντίνος θεωρείται ένα εμπορικό εύρημα για την τόνωση της αγοράς, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που –και– φέτος θα κάνουν ένα βήμα πίσω και θα αγοράσουν στον αγαπημένο / η τους ένα δώρο.

Ο Άγιος Βαλεντίνος θεωρείται μία από τις πιο εμπορικές «γιορτές» του χρόνου, ωστόσο οι ανατιμήσεις κάνουν αρκετούς καταναλωτές να σκεφτούν διπλά και τριπλά το δώρο, που θα κάνουν στον σύντροφό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον Alpha, αποτελεί το κακάο, βασική ύλη παραγωγής σοκολάτας και ενός από του πιο κοινού δώρου στον Άγιο Βαλεντίνο, που η τιμή του φέτος αυξήθηκε κατά 40% εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική.

Ο Άγιος Βαλεντίνος θα κάνει αρκετούς καταναλωτές να ξανασκεφτούν για το εάν θα πάρουν δώρο σοκολάτα στον αγαπημένο / η τους, με την τιμή του κακαό να αγγίζει τα 5.000 ευρώ τον τόνο, συμπαρασύροντας τις αντίστοιχες τιμές στα ζαχαροπλαστεία.

«Τουλάχιστον 20% έχουν ανέβει οι σοκολάτες, αν και οι πρώτες μας ύλες έχουν ακριβύνει πάρα πολύ, κρατήσαμε τις τιμές ίδιες με πέρυσι και θα επωμιστούμε εμείς τη διαφορά» αναφέρει ζαχαροπλάστης για τις ανατιμήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA