Μενού
plimmires
Καταστροφές στην Μηλίνα | Alexandros Alamaniotis/SOOC
  • Α-
  • Α+

Συνολικά πάνω από 21.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr από πολίτες που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Από αυτές οι 16.000 είναι οριστικοποιημένες και οι 5.000 προσωρινές αιτήσεις. 

Ήδη από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή κρατικής αρωγής για την αντικατάσταση της οικοσκευής και την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των πληγέντων. Ειδικότερα, καταβλήθηκαν 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 φυσικά πρόσωπα που αντιστοιχούν σε 4.377 νοικοκυριά.  

Εξάλλου, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε σε τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πορεία των έργων αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία συλλογής και διαχείρισης των νεκρών ζώων η οποία ολοκληρώνεται, για όλα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, ειδικά των απολυμάνσεων καθώς και για ζητήματα σχετικά με την υδροδότηση και την πορεία των έργων αποκατάστασης των οδικών συνδέσεων.  
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA