Η τιμή του αργύρου ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 75 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα 75,15 δολάρια, ενώ ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στα 4.531,04 δολάρια.
Από την αρχή του έτους, το ασήμι έχει ενισχυθεί κατά 150% και ο χρυσός κατά 70%, επιδόσεις που θυμίζουν το 1979.
Η εκτόξευση των πολύτιμων μετάλλων αποδίδεται στις έντονες οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες, από την κρίση ΗΠΑ–Βενεζουέλας έως τις ανησυχίες για τα κρατικά χρέη και τη φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης.
Με το δολάριο και τα αμερικανικά ομόλογα να χάνουν την αίγλη τους, επενδυτές, θεσμικοί και κεντρικές τράπεζες στρέφονται στα μέταλλα ως ασφαλές καταφύγιο, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση. Όπως σημειώνει ο αναλυτής Τζον Πλασάρ, τα μέταλλα λειτουργούν πλέον περισσότερο ως διασφάλιση παρά ως κερδοσκοπική επιλογή.
- Πτήση εφιάλτης χωρίς κλιματισμό: Οι επιβάτες λιποθυμούσαν και έκαναν εμετό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
- Σάσα Μπάστα: Ξετρελάθηκε με τον πιτσιρικά που έπαιξε κλαρίνο στην Ηλεία - Ο ξέφρενος χορός
- «Έφυγα για να δουλέψω και ο σύντροφός μου παντρεύτηκε»: 7 διάσημοι που έμαθαν ότι χωρίζουν από τα media
- 5 φανταστικά γλυκά που τρώγαμε τα καλοκαίρια των '90s
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.