Μενού
Βενζινάδικο
Ακριβαίνει κι άλλο η τιμή της βενζίνης | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τη βενζίνη, καθώς και για τα σημεία που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος πως σε αρκετά σημεία της Αθήνας, η τιμή της βενζίνης έχει αγγίξει τα 2 ευρώ, την ώρα που στην Περιφέρεια έχει ξεπεράσει τη συγκεκριμένη τιμή, και αναμένεται αποκλιμάκωση.

«Κάτι πάει να σταθεροποιηθεί στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, που είναι στα 82 δολάρια το βαρέλι. Ίσως έχουμε κάποια μείωση, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τελικά, ούτε για το επόμενο δεκαήμερο πού θα κρατηθεί η τιμή, σημασία έχει ότι βλέπουμε κάποια αποκλιμάκωση και θα ευχηθούμε να μείνει έτσι» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου για τη βενζίνη.

Βενζίνη: Τι είπε ο Ασμάτογλου για τις αποκλίσεις στις τιμές

Αναφερόμενος στις αποκλίσεις αλλά και γιατί αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης το τελευταίο διάστημα, σημείωσε πως «το τελευταίο διάστημα είχαμε αυξήσεις. Το δεύτερο, είναι όταν το διυλιστήριο πουλάει 1,80 το προϊόν, υπάρχει πιθανότητα να είναι τιμή κάτω του διυλιστηρίου;» 

«Το διυλιστήριο πουλάει τη βενζίνη περίπου στο 1,80, αλλά και πάλι δεν το πουλάει σ' εμάς. Πουλάει σε εταιρεία εμπορίας. Η αγορά του κάθε πρατηρίου διαφέρει, δεν αγοράζουν όλοι οι πρατηριούχοι με την ίδια τιμή» συνέχισε ο κ. Ασμάτογλου για τη βενζίνη.

«Όταν το διυλιστήριο πουλάει 1,78 ευρώ στην εταιρεία εμπορίας, και η εταιρεία εμπορίας πουλάει στο πρατήριο μέχρι 1,85 ευρώ, πώς γίνεται να πουλάει το πρατήριο 1,75; Δεν γίνεται, γιατί κανένας πρατηριούχος μπορεί να κάνει εισαγωγή καυσίμου» διευκρίνισε σχετικά με τις αποκλίσεις στην τιμή της βενζίνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA