Το κομμάτι των βαχυχρόνιων μισθώσεων θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει δύο μέτρα, με στόχο να μπει φρένο στο Airbnb σε κορεσμένες γειτονιές της Αθήνας.
Διαβάστε ακόμη: Τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει και με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι αλλαγές στο Airbnb έχουν να κάνουν τόσο με τις άδειες όσο και με τη φορολογία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει:
- Την απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών, χωρίς να επηρεάζονται οι υφιστάμενες βραχυχρόνιες μισθώσεις ή να τίθενται ημερολογιακοί περιορισμοί.
- Να δοθεί τριετής απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος μισθωμάτων που εισπράττουν ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα διαθέσουν για μακροχρόνιες μισθώσεις ακίνητα τα οποία νοικιάζονται μέσω Airbnb ή παραμένουν κλειστά. Ειδικά για τα κλειστά διαμερίσματα προβλέπεται και αύξηση των επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος ανακαινίζω-ενοικιάζω.
- «Σε αυτή την οικονομία, το σεξ είναι πολυτέλεια» - Η Gen Z προτιμάει μια μέρα σωστού ύπνου
- Παράνομη συνδρομητική τηλεόραση: 7 συλλήψεις μελών κυκλώματος και άλλοι 76 στη δικογραφία
- Σοκ σε live μετάδοση: Άγρια επίθεση σε γνωστό Ρωσοκύπριο YouTuber επειδή ήταν crossdresser
- Δανάη Μπάρκα: «Στον γάμο μου ήθελα λαμαρίνες με λάδι και ψωμί, γουρουνοπούλες και γεμιστά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.