Μενού
Κτίριο ΕΦΚΑ
Διαμαρτυρία στον ΕΦΚΑ από τη Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ανασφάλιστοι, λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ, κινδυνεύουν να μείνουν, εάν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι οικογένειές τους, όπως μεταδίδουν οι σχετικές πληροφορίες του Alpha.

Η διορία για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στον ΕΦΚΑ είναι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχολίασαν το περιστατικό, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της παρέμβασης.

«Είναι ένα θέμα που εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας στην κατεύθυνση της καλύτερης και δικαιότερης δυνα΄της λύσης. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του υπουργείου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες με τα χρέη στον ΕΦΚΑ.

Το θέμα έχουν αναδείξει, ήδη, κάποια κόμματα της ανιτπολίτευσης, με τη «Νέα Αριστερά» και την Έφη Αχτσιόγλου να σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Αυτό γίνεται γιατί η Νέα Δημοκρατία αρνείται συστηματικά να ρυθμίσει με έναν μόνιμο και ριζικό τρόπο τις οφειλές των επαγγελματιών στο δημόσιο».

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα στις συντάξεις Φεβρουαρίου

Μειωμένες συντάξεις για τον μήνα Φεβρουάριο θα δουν περίπου 570.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με το Mega.

Όπως τονίζεται, αυτό οφείλεται σε λάθος του ΕΦΚΑ τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες συνταξιούχοι έλαβαν παραπάνω χρήματα, ωστόσο με τον συμψηφισμό θα τους αφαιρεθούν κάποια από αυτά.

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο ΕΦΚΑ έχει ενημερώσει που πήραν αύξηση κατά λάθος, η οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνει έως και τα 50 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA