Μενού
elaiolado
Παρθένο ελαιόλαδο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Νέα «εκτόξευση» στις τιμές στο ελαιόλαδο βλέπουν από το 2024 οι παράγοντες της αγοράς, καθώς οι διεθνείς ελλείψεις και το «ράλι» των εξαγωγών τροφοδοτούν τη φωτιά της ακρίβειας στον «υγρό χρυσό».

Ο ελαιοπαραγωγός Κώστας Σακελλαρόπουλος, μιλώντας στο Open και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ανέφερε πως «τον χειμώνα, γιατί θα υπάρξει ζήτηση, οι τιμές θα εκτοξευτούν και πάνω από 10 ευρώ».

Άξιο αναφοράς είναι ότι φέτος, η τιμή του κιλού στη χονδρική κυμαίνεται στα 8 με 8,5 ευρώ και στο δεκάμηνο, η αξία των εξαγωγών σημείωσε «άλμα» 90% με τον τζίρο να φτάνει στα 1,3 δισ από 687 εκατ. πέρσι.

Ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου, μιλώντας για το ελαιόλαδο πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν αποθέματα. Αυτό σημαίνει πως όταν κλείσουν τα ελαιοτριβεία, θα τελειώσουν πάρα πολύ σύντομα τα αποθέματα».

Παράλληλα, οι ελαιοπαραγωγοί συνεχίζουν τις περιπολίες τους στα χωράφια, καθώς αρκετοί είναι οι επιτήδειοι που προσπαθούν να κλέψουν λίγο από το απόθεμα ελαιολάδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA