Μενού
Δασμοί
Προϊόντα σε κοντέινερ προς εξαγωγή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατέληξαν σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία, μετά από συνομιλίες στη Σκωτία, με τις λεπτομέρειές να παραμένουν ουσιαστικά ασαφείς.

Ωστόσο, τα κύρια στοιχεία που ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσφέρουν ενδείξεις για το ποιοι εμπορικοί τομείς και ομάδες θα μπορούσαν να πληγούν περισσότερο ή θα έχουν περιθώρια κέρδους.

Οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις της Ευρώπης εξέφρασαν μία συγκρατημένη ανακούφιση, αλλά και ανησυχία για τη συμφωνία, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται περισσότερο περί συμβιβασμού, για αποτροπή πλήρους εμπορικού πολέμου.

Οι κερδισμένοι από την εμπορική συμφωνία

Τραμπ 

Αφού υποσχέθηκε νέες εμπορικές συμφωνίες με δεκάδες χώρες, ο Τραμπ μόλις εξασφάλισε τη μεγαλύτερη από όλες. Στους περισσότερους σχολιαστές φαίνεται ότι η ΕΕ έχει υποχωρήσει περισσότερο, με την άμεση ανάλυση της Capital Economics να υποδηλώνει μείωση 0,5% στο ΑΕΠ.

Θα εισρεύσουν επίσης δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στα αμερικανικά ταμεία από φόρους εισαγωγής.

Αλλά οι διθυραμβικοί τίτλοι για τον Τραμπ μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ, αν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα δείξουν ότι η ριζική αναμόρφωση της αμερικανικής οικονομίας από μέρους του γυρνάει...«μπούμερανγκ».

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και την καταναλωτική εμπιστοσύνη θα δώσουν μια σαφέστερη εικόνα για το εάν οι δασμοί του Τραμπ αποφέρουν ζημία ή κέρδος.

Αμερικανοί καταναλωτές 

Οι απλοί Αμερικανοί είναι ήδη δυσαρεστημένοι με το αυξημένο κόστος ζωής και αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να επιδεινώσει το βάρος αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων της ΕΕ.

Αν και δεν είναι τόσο απότομο όσο θα μπορούσε να είναι, το εμπόδιο που αντιπροσωπεύει ένας δασμολογικός συντελεστής 15% εξακολουθεί να είναι σημαντικό και είναι πολύ πιο έντονο από τα εμπόδια που υπήρχαν πριν ο Τραμπ επιστρέψει στο αξίωμα.

Αγορές 

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία και την Ευρώπη σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του πλαισίου συμφωνίας.

Σύμφωνα με το πλαίσιο, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμό 15% σε αγαθά που εισάγονται από την ΕΕ. Ενώ αυτός ο συντελεστής είναι σημαντικός, είναι χαμηλότερος από αυτόν που θα μπορούσε να είναι και τουλάχιστον προσφέρει βεβαιότητα στους επενδυτές.

Η συμφωνία είναι «σαφώς φιλική προς την αγορά και θα πρέπει να προσδώσει περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες στο ευρώ», δήλωσε στο AFP ο Κρις Γουέστον της Pepperstone, μιας αυστραλιανής χρηματιστηριακής εταιρείας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ 

Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναζωογονήθηκαν όταν έμαθαν ότι η ΕΕ μείωνε τους δασμούς της στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ από 10% σε 2,5%. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αγορά περισσότερων αμερικανικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για τις πωλήσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό, αλλά η συμφωνία δεν είναι μόνο καλά νέα όσον αφορά τις εγχώριες πωλήσεις. Αυτό οφείλεται στον πολύπλοκο τρόπο με τον οποίο συναρμολογούνται τα αμερικανικά αυτοκίνητα.

Πολλά από αυτά στην πραγματικότητα συναρμολογούνται στο εξωτερικό - στον Καναδά και το Μεξικό - και ο Τραμπ τα επιβάλλει σε δασμό 25% όταν εισάγονται στις ΗΠΑ.

Αυτό συγκρίνεται με χαμηλότερο δασμολογικό συντελεστή 15% για τα οχήματα της ΕΕ. Έτσι, οι αμερικανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορεί τώρα να φοβούνται ότι θα υποτιμηθούν από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων - ΗΠΑ
Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων - ΗΠΑ | Shutterstock

 

Αεροπορική βιομηχανία σε ΕΕ και ΗΠΑ

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι ορισμένα «στρατηγικά προϊόντα» δεν θα υπόκεινται σε δασμούς, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών και εξαρτημάτων αεροπλάνων, ορισμένων χημικών ουσιών και ορισμένων γεωργικών προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εξαρτήματα για αεροπλάνα θα έχουν εμπόριο χωρίς τριβές μεταξύ των τεράστιων εμπορικών συνασπισμών.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να ελπίζει να επιτύχει περισσότερες «ουδέτερες» συμφωνίες, ιδίως για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, τις επόμενες ημέρες.

Εμπορική συμφωνία - Οι χαμένοι

Ευρωπαϊκή «ενότητα»

Η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί και από τα 27 μέλη της ΕΕ, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικά συμφέροντα και επίπεδα εξάρτησης από την εξαγωγή αγαθών προς τις ΗΠΑ.

Ενώ ορισμένα μέλη έχουν χαιρετίσει τη συμφωνία με επιφύλαξη, άλλα έχουν ασκήσει κριτική - υπαινισσόμενοι διχασμούς εντός του μπλοκ, το οποίο προσπαθεί επίσης να ανταποκριθεί σε άλλες κρίσεις όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού σχολίασε: «Είναι μια μαύρη μέρα όταν μια συμμαχία ελεύθερων λαών, που ενώθηκαν για να επιβεβαιώσουν τις κοινές τους αξίες και να υπερασπιστούν τα κοινά τους συμφέροντα, παραδίδεται αμαχητί».

Μαζί του ήταν τουλάχιστον δύο άλλοι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, καθώς και ο Βίκτορ Όρμπαν, ο ηγέτης της Ουγγαρίας, ο οποίος είπε ότι ο Τραμπ «έφαγε την φον ντερ Λάιεν για πρωινό».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη Γερμανία 

Ο δασμός που αντιμετωπίζουν οι εισαγωγείς που φέρνουν αυτοκίνητα από την ΕΕ στις ΗΠΑ έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό, από το ποσοστό του 27,5% που επέβαλε ο Τραμπ τον Απρίλιο σε ένα νέο ποσοστό 15%.

Τα αυτοκίνητα αποτελούν μία από τις κορυφαίες εξαγωγές της ΕΕ προς τις ΗΠΑ. Και ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην ΕΕ -χάρη στην VW, τη Mercedes και την BMW- η Γερμανία. θα παρακολουθουθεί στενά τις τάσεις της αγοράς.

Ο Φρίντριχ Μερτς χαιρέτισε τη νέα συμφωνία, ενώ παραδέχτηκε ότι θα ήταν σύμφωνος και με μια «περαιτέρω χαλάρωση του διατλαντικού εμπορίου».

Αυτό το απαισιόδοξο συναίσθημα επανέλαβε και ο γερμανικός οργανισμός εμπορίου αυτοκινήτων, VDA, ο οποίος προειδοποίησε ότι ακόμη και ένα ποσοστό 15% θα «κοστίσει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δισεκατομμύρια ετησίως».

Ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία

Υπάρχει σύγχυση σχετικά με τον δασμολογικό συντελεστή που θα επιβάλλεται στα φάρμακα ευρωπαϊκής κατασκευής που αγοράζονται στις ΗΠΑ. Η ΕΕ θέλει τα φάρμακα να υπόκεινται στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή, προς όφελος των πωλήσεων.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα δεν καλύπτονταν από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Κυριακή, βάσει της οποίας ο συντελεστής σε ορισμένα προϊόντα μειώθηκε στο 15%. Αλλά η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι αυτά συμπεριλαμβάνονταν, και μια πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε το ίδιο.

Και τα δύο σενάρια θα αποτελέσουν απογοήτευση για την ευρωπαϊκή φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία αρχικά ήλπιζε σε πλήρη απαλλαγή από τους δασμούς. 

Πηγή: BBC

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...