Μενού
Ακίνητα στην Αθήνα
Η Αθήνα, θέα από τους ορίζοντες του Λυκαβηττού | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Σε 12, από 10, δόσεις θα μπορεί να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2025, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής. Για τη φετινή χρονιά, θα πληρωθεί σε 11 δόσεις,  με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου.

Όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες, Δευτέρα (12/2), το βράδυ στη Βουλή, αυξάνονται σε 12 από 10 οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ ενώ απαλλάσσονται από τον φόρο ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Παράλληλα, ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου 2024 για διορθώσεις στο Ε9 πριν η ΑΑΔΕ προχωρήσει στην έκδοση του εκκαθαριστικού.

Από τον Μάρτιο η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ από το 2025

Από το επόμενο έτος, όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο, που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί από τον Φεβρουάριο στους ιδιοκτήτες και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το κυβερνητικό επιτελείο θέλοντας με τον τρόπο να διευκολύνει τα νοικοκυριά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία τις αυξημένες τους υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA