Από τις 8:00 το πρωί της Τρίτης (30/9), τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων του Επιδόματος Παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για νέες αιτήσεις καθώς και για τροποποιήσεις υφιστάμενων. Η πλατφόρμα θα δέχεται νέες αιτήσεις ή τροποποιήσεις υφισταμένων έως τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 18.00.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των ιστοσελίδων idika.gr και opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
Οι πρέπει να γνωρίζουν οι αιτούντες:
Το ποσό του επιδόματος θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 για το έτος 2025 και του οικογενειακού εισοδήματος του φορολογικού έτους 2024.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η φοίτηση των τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση (προνήπιο έως και Γυμνάσιο), καθώς και η επάρκεια φοίτησης.
Στην αίτηση πρέπει να καταχωρηθούν:
- Τα στοιχεία της σχολικής μονάδας
- Η τάξη και ο αριθμός μητρώου του παιδιού
Σε περίπτωση που τα στοιχεία του μαθητή διασταυρωθούν επιτυχώς, η αίτηση προχωρά κανονικά. Αν όχι, εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει το απαραίτητο δικαιολογητικό.
- Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά το διάγγελμα Νετανιάχου - Η εικόνα των αγορών
- Καιρός: Σήμερα (20/3) η πιο κρύα ημέρα της περιόδου - Οι εκτιμήσεις για την 25η Μαρτίου
- Συνεχίζεται και σήμερα (20/3) η απεργία των ταξί: Συγκέντρωση στις 10:30 στα γραφεία του ΣΑΤΑ
- «Ο καταραμένος»: Τι γράφουν τα βιβλία Ιστορίας του Ιράν για τον Μέγα Αλέξανδρο;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.