Στα σκαριά είναι μία νέα πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ, η οποία θα λειτουργεί ως «μητρώο» ενοικιαστών ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να έχουν εικόνα για παλαιότερες οφειλές ή ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις των επίδοξων ενοικιαστών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Τάσος Βάππας, γ.γ. της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), εξήγησε ότι πρόκειται για μία πλατφόρμα «για την καταγραφή της πιστοληπτικής ικανότητας κάθε πολίτη».
Στη συγκεκριμένη θα εντάσσεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που θα καταγράφεται η συναλλακτική συμπεριφορά τους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην πλατφόρμα δεν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις καταγραφές.
Ωστόσο θα μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου να ζητήσει τα στοιχεία από τον ενοικιαστή και να του τα κοινοποιήσει.
«Όπως ο Τειρεσίας, στην πλατφόρμα καταγράφεται η συμπεριφορά του κάθε πολίτη σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.
Το πρόβλημα είναι πως η μίσθωση είναι μια διαρκής σχέση που κρατά τουλάχιστον τρία χρόνια για την κύρια κατοικία ή επαγγελματική στέγη.»
Ο κάθε συναλασσόμενος θα μπορεί μόνος του να δώσει αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Βάππα.
Η νέα αυτή πλατφόρμα, θα επιτρέπει στους ενοικιαστές να βλέπουν από την πλευρά τους, εάν οι ιδιοκτήτες δηλώνουν πχ. μικρότερο μίσωθμα από αυτό που πληρώνουν.
- Επίθεση Παπαδόπουλου σε Λέκκα για την οσμή στην Αττική: «Θρυμματίστηκε κάθε έννοια επιστημοσύνης»
- «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά: Ποιο είναι το φαγητό που γίνεται είδος πολυτελείας
- Το πικρό και μοναχικό «φινάλε» της Σαπφώς Νοταρά – Ήταν νεκρή δύο ημέρες όταν την βρήκαν
- Τι είναι η ανηδονία από την οποία δήλωσε ότι πάσχει ο Γιώργος Χρυσοστόμου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.