Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Φεβρουάριος κάθε χρόνο αποτελεί ένα μήνα με πολλές υποχρεώσεις και καταληκτικές ημερομηνίες για πληρωμές. Είναι ο μήνας όπου οι επιχειρήσεις οφείλουν να πληρώσουν «διπλό» ΙΚΑ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών αφού τον Φεβρουάριο πληρώνονται οι υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από το Δώρο Χριστουγέννων που έλαβαν οι εργαζόμενοι.

Επίσης, μέχρι τις 29/02 πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας με το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν στην ώρα τους να είναι ίσο με το διπλάσιο του ποσού που δεν εξοφλήθηκε. Να σημειωθεί επίσης πως όταν δεν εξοφλούνται τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων δεν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση τους.

Εκτός από τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι τις 29/02 πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις χωριστά από τους/τις συζύγους τους. Για όσους το επιθυμούν αλλά αμελήσουν να το δηλώσουν δεν δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης.

Ακόμη και εκείνοι που είχαν πραγματοποιήσει χωριστές δηλώσεις τον προηγούμενο χρόνο, θα πρέπει και φέτος να το επιλέξουν αφού το σύστημα δεν αποθηκεύει την προηγούμενη επιλογή.

Παράταση έδωσε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών για την Αίτηση Χορήγησης Μείωσης ΕΝΦΙΑ Ασφαλισμένων Κατοικιών μέχρι την 01/03/2024. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν ασφαλισμένο το ακίνητό τους για 3 μήνες κατά το έτος 2023 και για τα 3 συμβάντα πυρκαγιάς, σεισμού και πλημμύρας δικαιούνται έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ του συγκεκριμένου ακινήτου.

Για το 2024 ο φόρος ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να αποπληρωθεί σε έντεκα δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται τον Απρίλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA