Απαγορευτικές είναι πλέον οι σπουδές για φοιτητές που θέλουν να μεταβούν σε σχολές εκτός των τόπων κατοικίας τους, με τα ενοίκια για διαμερίσματα να έχουν φτάσει σε χυδαία ύψη.
Σχετικά μίλησε στο MEGA η μεσίτρια Άννα Μοκάκου, θίγοντας αρχικά την τάση που επικρατεί από τους ιδιοκτήτες να ζητούν προπληρωμές με «μαύρα» ποσά από τους ενοίκους.
«Για τα "μαύρα" εμείς λέμε στους πελάτες να μην το κάνουν ποτέ. Πέραν του ότι δεν είναι νόμιμο, δεν τους διασφαλίζει σε καμία περίπτωση, αν έχουν κάποια διαφωνία με τον ενοικιαστή».
Τα ενοίκια στο «κόκκινο»
«Υπάρχουν άνθρωποι που λήγει το συμβόλαιό τους και τρέμουν τι θα τους ζητήσει ο ιδιοκτήτης. Υπήρχε μέχρι τώρα η νομική τάση να μην μπορούν να τους κάνουν έξωση αμέσως», συμπλήρωσε.
Όπως μεταδίδει η εκπομπή, οι τιμές για τα φοιτητικά ενοίκια σε κεντρικές φοιτητικές περιοχές του λεκανοπεδίου έχουν φτάσει στον «θεό», με τους ιδιοκτήτες να ζητούν πάνω από το μισό ενός βασικού μισθού, για έναν μέσο χώρο διαβίωσης.
Ενδεικτικά οι τιμές για ένα διαμέρισμα 65 τετραγωνικών:
- Ζωγράφου: 540 ευρώ
- Παγκράτι: 580 ευρώ
- Εξάρχεια: 600 ευρώ
- Αιγάλεω: 460 ευρώ
- Κυψέλη: 500 ευρώ
- Νίκαια: 500 ευρώ
- Πέντε εντυπωσιακές γυμνάστριες που γνωρίσαμε στα '90s μέσα από την τηλεόραση τότε και σήμερα
- Survivor: «Έχεις καμία σχέση με τον Λιάγκα;» - H ερώτηση του Λιανού που έφερε την πιο επική ατάκα για φέτος
- Πάνος Ρούτσι: «Γενική απεργία 27 με 28 Φλεβάρη, να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση»
- Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Η 19χρονη που ξεκλήρισε την οικογένειά της για να το σκάσει με τον παππού της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.