Μενού
benzinadiko
Βενζινάδικο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Βενζίνη ίσα-ίσα για τις απαραίτητες μετακινήσεις βάζουν οι οδηγοί, που βλέπουν τις τιμές στην αντλία των καυσίμων να έχουν πάρει «φωτιά». Μάλιστα, η χώρα μας με μέση τιμή στο 1,96 ευρώ καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ακρίβεια των καυσίμων.

Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω μόνο από την Ολλανδία, όπου η μέση τιμή της αμόλυβδης φτάνει τα 2,052 ευρώ ανά λίτρο, και τη Δανία που είναι στα 2,05 λεπτά περίπου. Σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε και πάλι τα 2 ευρώ, προκαλώντας προβληματισμό στους οδηγούς.

Στα νησιά το μεγαλύτερο πρόβλημα

Παρόλο που σε αρκετά πρατήρια καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η τιμή της βενζίνης έχει αγγίξει τα 2 ευρώ, το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται κυρίως στα νησιά και την επαρχία.

Μεγάλες ανατιμήσεις έχει «δει» και το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο κινείτα στο 1,69 ευρώ ανά λίτρο. Συγκριτικά, μάλιστα, με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στο 1,64, οι τιμές στην Ελλάδα είναι δυσάνλογες των μισθών. Αρκετοί είναι οι οδηγοί στη χώρα μας, που αναγκάζονται να κάνουν λιγότερα δρομολόγια, προκειμένου να αποφύγουν τις ανεβασμένες τιμές των καυσίμων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA