Παρελθόν αρχίζουν να αποτελούν τα θεαματικά ρεκόρ του τουρισμού των προηγούμενων ετών με την αύξηση της επιβατικής κίνησης να φρενάρει, στην περίπτωση των περιφερειακών αεροδρομίων, σημειώνοντας οριακή άνοδο και τον Μάιο.
Από την μια γίνεται πλέον εμφανής η πληγή από την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης κι από την άλλη γεωπολιτική αβεβαιότητα και οικονομική ανασφάλεια, λόγω και της δασμολογικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, φαίνεται πως αρχίζουν να επιδρούν στα σχέδια των δυνητικών τουριστών.
Ενδεικτικά είναι τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Άκτιο, Ζάκυνθος, Καβάλα, Χανιά, Ρόδος, Σάμος, Σκιάθος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη και Κως) για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε άνοδος κατά μόλις 1% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2024.
Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.