Μενού
Λογαριασμός ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Χαμηλότερες χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο στους λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου σε σχέση με τον Ιανουάριο ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η τελική τιμή για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα είναι 12,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,635 σεντς τον Ιανουάριο) ενώ για υψηλότερη κατανάλωση η τιμή διαμορφώνεται στα 13,76 σεντς (από 14,595). Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 10,32 σεντς (από 11,155 τον Ιανουάριο).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δεκέμβριος του 2023 έκλεισε με μέση τιμή χονδρικής στα 102,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τον Ιανουάριο, ωστόσο, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 93,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Δηλαδή, καταγράφηκε πτώση της τάξης του 9%.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται τα τιμολόγια από το σύνολο των προμηθευτών, τα οποία θα δημοσιευτούν συγκεντρωτικά στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει τη διάθεση σταθερών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA