Μενού
soyblaki
Σουβλάκι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι τιμές στο «εθνικό έδεσμα», όπως είναι γνωστό αλλιώς το σουβλάκι, «καίνε» και, πλέον, με βάση την εξέλιξη τείνει να γίνει απλησίαστο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες σε κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η διαφορά στις τιμές σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όπου μπορούσε κάποιος να αγοράσει δύο τυλιχτά με 4 ευρώ. Πλέον, όμως, σπάνια φτάνει σε κάποιον να αγοράσει ένα, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών ξεκινούν από τρία ευρώ. Υπάρχουν καταστήματα, μάλιστα, στο κέντρο της Αθήνας που φτάνει τα 5,50 ευρώ, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για έναν πολίτη να απολαύσει το αγαπημένο του γρήγορο φαγητό. Τουρίστες, μιλώντας στο Mega, κάνουν λόγο πως στα νησιά αντίκρισαν τιμές, οι οποίες άγγιζαν... τα 6,50 ευρώ.

Οι τιμές στα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα τσουχτερές, με τη Μύκονο να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ειδικότερα, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για ένα τυλιχτό μέχρι και 9,40 ευρώ, στη Σαντορίνη 6,50 ευρώ και στην Πάρο 4,10 ευρώ. Στην Ύδρα η τιμή του τυλιχτού φτάνει και τα 4 ευρώ, ενώ στα Χανιά τα 3,90 ευρώ και στην Κέρκυρα τα 3,50 ευρώ.

Τι αναφέρουν καταστηματάρχες

Καταστηματάρχες, που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν λόγο πως, παρά τις τσιμπημένες τιμές, η τουριστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και το φετινό καλοκαίρι.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η αύξηση στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα ανεβάζει και την τελική τιμή του προϊόντος, ωστόσο όπως λένε, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και να μην μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη.

Γεγονός βέβαια που δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, καθώς πολλές ελληνικές οικογένειες έχουν ελαττώσει ή εγκαταλείψει τελείως την αγαπημένη γευστική συνήθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA