Μενού
portokali
Πορτοκάλι. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται σταδιακά ο χυμός πορτοκαλιού καθώς νέες ανατιμήσεις αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως, η Βραζιλία, θα έχει φέτος τη χαμηλότερη παραγωγή των τελευταίων 36 ετών.

Για πληθωρισμό της απληστίας κάνουν λόγο εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου, οι οποίοι καταγγέλλουν στην ΕΡΤ αθρόες εισαγωγές πορτοκαλιών από χώρες της Αφρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος.

Χυμός πορτοκαλιού: Ο ρόλος της ξηρασίας

«Τα εσπεριδοειδή είναι ευαίσθητα στην ξηρασία, άρα οι προοπτικές της παραγωγής για τη φετινή χρονιά είναι πολύ κακές. Αυτό έδινε την ευκαιρία στο να σταθμιστούν κάπως οι τιμές στην Ευρώπη και αλλού και να είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς», είπε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Μόσχος Κορασίδης.

«Η διεθνής τιμή του χυμού πορτοκαλιού καταγράφει αύξηση κατά 48,4% μέσα σε έναν χρόνο. Ωστόσο, έχει υποχωρήσει κατά 14,2% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου», τόνισε στην ΕΡΤ ο ειδικός σύμβουλος Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Γιώργος Πολυχρονάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA