Μενού
Βενζίνη
Στιγμιότυπο από πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο, την ώρα που η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται πανελληνίως στα 1,93 ευρώ το λίτρο.

Ειδικότερα, παρά την αύξηση των διεθνών τιμών, το πρόβλημα με τα καύσιμα παραμένει διαχρονικό λόγω των υπερβολικών έμμεσων φόρων, αφού στα 20 ευρώ βενζίνη, τα 11 είναι φόροι.

Έτσι, η Ελλάδα καταλήγει να έχει τη δέκατη ακριβότερη τιμή αμόλυβδης παγκοσμιώς, ενώ συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνάει τη Γερμανία (1,79 ευρώ το λίτρο), την Ισπανία (1,61 ευρώ το λίτρο) και την Πορτογαλία (1,74 ευρώ το λίτρο).

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει το 1,90 ευρώ το λίτρο, με αρκετούς να αναφέρουν πως αναγκάζονται να βάλουν λιγότερη βενζίνη, για να τα βγάλουν πέρα.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η βενζίνη έχει σπάσει το «φράγμα» των 2 ευρώ, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν διαφορετικές λύσεις για εξοικονόμηση.

Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης, όπως επισημαίνουν αρκετοί πολίτες, είναι αδικαιολόγητοι, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η τιμή του Brent ήταν στα ίδια επίπεδα με σήμερα (80 ευρώ το 2021, 84 το 2024), η τιμή της αμόλυβδης ήταν ιδιαίτερα χαμηλότερη αγγίζοντας τα 1,74 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA