Μενού
Temu apantisi
Shuitterstock
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη (σ.σ. 10/4) γράψαμε ένα κείμενο σχετικά με την αρκετά ξεχωριστή στρατηγική μάρκετινγκ της κινέζικης εταιρείας Temu, που έχει καταφέρει να αγγίξει την κορυφή των ηλεκτρονικών πωλήσεων, απειλώντας ακόμα και την πρωτοκαθεδρία της Amazon, μέσα σε περίπου ένα χρόνο.

Σε αυτό το κείμενο αναλύθηκε η αλματώδης πορεία, μαζί με κάποια σκοτεινά σημεία όπως οι συνεργασίες της εταιρείας με προμηθευτές ή η δημιουργία προσδοκιών για τα πολύ φτηνά προϊόντα της που ποτέ δεν επαληθεύονται.

Η εταιρεία θέλησε να μας δώσει την δική της, επίσημη θέση, για όσα κατηγορείται από τα media και όχι μόνο. 

Η πλήρης απάντηση της Temu στο Reader.gr

Σχετικά με την κερδοφορία της εταιρείας

«Το γεγονός ότι εμπορευόμαστε τα προϊόντα μας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, μπορεί να οδηγήσει κάποιους να αναρωτηθούν για την κερδοφορία μας. Ωστόσο, μια πιο βαθιά ματιά στις ανεπάρκειες που μαστίζουν τις παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού αποκαλύπτει πως το μοντέλο λειτουργίας μας είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, καθώς όχι μόνο ωφελεί τους καταναλωτές με καλύτερες τιμές, αλλά δημιουργεί επίσης ένα θετικό κύκλο που ωφελεί και τις επιχειρήσεις και την πλατφόρμα μας.

Τελικά, η ιδέα ότι η Temu πωλεί με ζημιά για να κερδίσει μερίδιο αγοράς δεν είναι απλώς αληθής. Είμαστε μέρος της PDD Holdings Inc. και δεν δημοσιεύουμε τα νούμερά μας ξεχωριστά, αλλά οι οικονομικές εκθέσεις της PDD προσφέρουν μια πλήρη εικόνα στην κερδοφορία και τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου».

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουμε δεχτεί για καταναγκαστική εργασία

«Οι ισχυρισμοί ότι οι ανταγωνιστικές τιμές της Temu επιτυγχάνονται μέσω εκμετάλλευσης στην εργασία είναι αβάσιμοι. Ενθαρρύνουμε όσους επιθυμούν να εξετάσουν το επιχειρηματικό μας μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην περικοπή μεσαζόντων και άλλων έμμεσων δαπανών. Το θετικό ισοζύγιο κόστους-αποδοτικότητάς μας οφείλεται σε αυτή την άμεση σύνδεση μεταξύ καταναλωτών και κατασκευαστών, αποκλείοντας τους ενδιάμεσους και τα προσαυξήσεις τους».

Σχετικά με την προσέγγιση στον έλεγχο ποιότητας

«Στην Temu, εφαρμόζουμε μια συνολική προσέγγιση στην επιλογή των πωλητών και των προϊόντων στην πλατφόρμα μας, εξασφαλίζοντας ένα υψηλό επίπεδο ελέγχου ποιότητας που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Η διαδικασία ξεκινά με την εγγραφή και την επιλογή των πωλητών, όπου τους ζητείται να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους άδειες και νομική τεκμηρίωση. Επιπλέον, υπογράφουν συμφωνίες επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια των προϊόντων και τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς που αφορούν στις αγορές στις οποίες προορίζονται.

Η Temu υποστηρίζει αυτή τη διαδικασία παρέχοντας καθοδήγηση και πόρους για τις απαιτήσεις συμμόρφωσης για διάφορες αγορές. Μόλις οι πωλητές εγγραφούν, η προσοχή εστιάζεται στην αναθεώρηση της τεκμηρίωσης των προϊόντων. Οι πωλητές πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικά, ετικέτες, δοκιμαστικές αναφορές και εγγραφές εγγραφής, για να αποδείξουν την ασφάλεια του προϊόντος.

Η Temu ελέγχει αυτά τα έγγραφα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση του προϊόντος με τους κανονισμούς ασφαλείας πριν αφήσει οποιαδήποτε καταχώρηση να είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα. Η φυσική επιθεώρηση και επιβολή αποτελούν έναν ακόμα κρίσιμο συστατικό των μέτρων ελέγχου ποιότητας της Temu».

Σχετικά με τις παραπλανητικές περιγραφές των προϊόντων

«Πραγματοποιούνται τυχαίοι έλεγχοι για να επιβεβαιωθεί ότι τα φυσικά προϊόντα αντιστοιχούν στις περιγραφές τους και συμμορφώνονται με τα πρότυπα ασφάλειας.

Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο συσκευασίας, ετικετών και σήμανσης ασφαλείας. Εάν υπάρχουν υποψίες για μη συμμόρφωση, η Temu λαμβάνει άμεσα μέτρα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν την αναστολή της καταχώρησης, την αίτηση για επιπλέον έγγραφα ή την αφαίρεση του προϊόντος από τους καταλόγους μας.

Η συνεχής παρακολούθηση και συνεργασία είναι επίσης σημαντικά για τη διατήρηση του ελέγχου ποιότητας. Η Temu παρακολουθεί στενά τα σχόλια των πελατών για να ανιχνεύσει πιθανά θέματα με τα προϊόντα. Όταν προκύπτουν ανησυχίες, λαμβάνουμε άμεσα μέτρα για να διερευνήσουμε και, εάν απαιτείται, να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε προϊόντα για τα οποία υπάρχουν υποψίες για κακές κατασκευαστικές πρακτικές και λάθη.

Επιπλέον, η Temu συνεργάζεται ενεργά με ομάδες καταναλωτών και κανονιστικές αρχές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και να διευκολύνει τις αποσύρσεις προϊόντων όταν αυτό απαιτείται. Η ευθύνη και οι ποινές καθορίζονται σαφώς μέσα στο πλαίσιο του ελέγχου ποιότητας της Temu». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA