Σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται μεταξύ άλλων στα φρούτα και στα παγωτά εν μέσω καύσωνα, καθώς η ακρίβεια «σαρώνει» τις τσέπες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν κάτι δροσιστικό.
Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, οι τιμές των φρούτων έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ανατιμήσεις στα παγωτά τα μετατρέπουν σε είδος πολυτελείας. Χαρακτηριστικά, σε ένα σούπερ μάρκετ, τα κεράσια φτάνουν έως και τα 13,20 ευρώ το κιλό.
Στο ίδιο σούπερ μάρκετ, τα νεκταρίνια είναι στα 4,32 ευρώ το κιλό, τα ροδάκινα στα 3,89 ευρώ, τα βερίκοκα στα 6,95, ενώ πιο συγκρατημένες είναι οι τιμές σε πεπόνια και καρπούζια, όπου φτάνουν τα 2,49 και 1,49 ευρώ αντίστοιχα το κιλό.
«Καύσωνας» στην ακρίβεια: Τι γίνεται με τα παγωτά
Τα παγωτά, από την άλλη, δεν πάνε πίσω, καθώς φέτος η τιμή τους αγγίζει τα 16 ευρώ το κιλό την ώρα που πέρσι ήταν στα 14, ενώ αρκετά μειωμένο είναι και το περιεχόμενό τους.
Όπως είπε μάλιστα άνθρωπος του χώρου, η τιμή στα ζαχαροπλαστεία ξεκινάει από τα 24 με 25 ευρώ το κιλό, ενώ στο σούπερ μάρκετ αγγίζει τα 18 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα να γίνει είδος πολυτελείας.
- Τα κενά ασφαλείας που έθεσαν τον Τραμπ ξανά σε κίνδυνο - Έντονες επικρίσεις για την ομάδα του
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μαρίλια Μητρούση: «Η σύντροφος του πατέρα μου τον βοήθησε μετά το ατύχημά του - Εγώ τον είχα λίγο εγκαταλελειμμένο»
- Κώστας Μακεδόνας: «Ό,τι τραγούδησα από τα 20 μου, το έζησα μετά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.